sr Serbian

Šta je "Srcem za komšiju"?

Počeli smo kao društvo iz kraja koje se okupilo da pomogne komšiji, čija je kuća nesrećno izgorela u januaru 2021. godine. Ponelo nas je jednostavno ljudsko saosećanje, da čoveku u nevolji pružimo koliko možemo.

Kada smo završili sa rasčišćavanjem zgarišta, shvatili smo da nam je potrebna dobra organizacija i mnogo više ljudi, kako bi komšiji vratili njegov dom. Svako od nas pozvao je svoje dobre drugare, prijatelje, komšije, poznanike i tako smo krenuli u akciju SRCEM ZA KOMŠIJU.

Naša iskrena želja i energija da pomognemo, privukla je mnoge pojedince, organizacije, kompanije, javna preduzeća i opštinu Voždovac, koji su odlučili da nam se pridruže. Zahvaljujući svima njima, kuću smo sazidali, opremili i u roku od 4 meseca, naš komšija se vratio u svoju kuću.

Saznanje da ovako ujedinjeni možemo mnogo, podstaklo nas je da nastavimo dalje da dajemo srcem. Poželeli smo da podsetimo ljude da onaj koji brine o drugima, koji daje pažnju, vreme, novac ili bilo koji drugi vid pomoći ne gubi ništa, već naprotiv dobija puno srce sreće, zadovoljstva i pre svega ljubavi. Tako smo osnovali udruženje „Srcem za komšiju“, kojim želimo da pružimo ruku svima onima koji se iznenada nađu u naizgled bezizlaznoj situaciji.

Cilj nam je da podstaknemo, inspirišemo i okupimo što više plemenitih ljudi, udruženja, kompanija, preduzeća kako bismo bili oslonac i podrška svakom kome smo neophodni.